Inspiratie dag 2023

In onze brief van 8 september hebben we de interesse gepeild voor een landelijke Inspiratiedag.
Hoewel niet iedereen heeft gereageerd, is op basis van het aantal belangstellenden besloten om verder te gaan met dit initiatief. Een initiatief dat ons ook een “boost” geeft om de vervelende Coronatijd achter ons te laten.

Bijgaande set documenten bevatten gedetailleerde informatie en mogelijkheid tot aanmelden.


pdfUitnodiging KNZV Inspiratiedag_2023181.69 KB

docxInschrijfformulier KNZV Inspiratiedag_202336.74 KB


 

Archief presentaties

In de loop van de jaren werden o.a. tijdens jaarvergaderingen presentaties gegevens over diverse onderwerpen.
De pdf's die hieronder staan kunt u eenvoudig openen door de grijze knop Voorbeeld te gebruiken of het document op te halen via de knop downloaden.


 

pdf

Buma

Wat mag wel en wat mag niet
pdf

Fondsenwervin

Najaarsvergadering 2016
pdf

KNZV Koor op koers

Let op: 22 Mb. Download dese.
pdf

Koornetwerk Nederland

Manifest samen zingen 2020
pdf

Koorregieboek

Handboek voor een betere podiumpresentatie
pdf

Ledenwerving

Beleidsspeerpunt 2019
pdf

Muziek

beleidsplan 2018
pdf

Muziekrechten

Najaarsvergadering 2019
pdf

Samenvoegen koren

Rotte's Mannenkoor 2014
pdf

Thuis studeren

Najaarsvergadering 2014
pdf

Toekomst van de KNZV

Voorjaarsvergadering 2019

Holland korendag 2022

20221015 MannenkorendagHet Zoetermeers Mannenkoor in actie tijdens de KorendagOp 15 oktober 2022 organiseerde de KNZV-Vereniging Holland de Holland Korendag in Edam. Het organiseren van een mannenkorendag is een traditie binnen de KNZV-Vereniging Holland. Dit keer werd dat voor de 12de keer gedaan en deze keer had het Edams Mannenkoor Excelsior zich bereid verklaard om met de Vereniging Holland samen de organisatie op zich te nemen. Ze deden dit ter gelegenheid van hun 100-jarig jubileum in 2021.
De korendag biedt de koren een uitstekende gelegenheid om voor een groot en aandachtig publiek te zingen en beoordeeld te worden door een deskundige jury.
De jury bestond dit keer uit de heren Paul van Gulick en Ad Vergouwen.

De volgende mannenkoren namen deel aan deze Korendag:

  • Haarlemmermeers Mannenkoor ‘Zang en Vriendschap’
  • Koninklijk Schiedams Mannenkoor ‘Orpheus’
  • Westland Mannenkoor
  • Koninklijk Dordrechts Mannenkoor KNA
  • Koninklijk Haarlems Mannenkoor ‘Zang en Vriendschap’
  • Vlaardings Mannenkoor ‘Orpheus’
  • Zoetermeers Mannenkoor
  • Edams Mannenkoor Excelsior

Er werd opgetreden in de Grote Kerk te Edam.
Namens de jury sprak Paul van Gulick zijn complimenten uit voor de wijze waarop deze Korendag was georganiseerd. Het was een feest om hierbij aanwezig te mogen zijn.
De koren presenteerden zich op een enthousiaste en aanstekelijke wijze en wisten de toeschouwers te blijven boeien met hun zang.
Fijn dat het weer kon!

Inspiratiedag 2023

KNZV logoOpgericht 1853
Beschermvrouwe
HKH Prinses Beatrix
ALGEMEEN BESTUUR

Aan: Koorbesturen en dirigenten van de aangesloten koren

Onderwerp: Vooraankondiging Inspiratiedag 2023
Datum: 20 juni 2022

Het Algemeen Bestuur van het KNZV organiseert in het voorjaar van 2023 een Inspiratiedag.

Tijdens de Algemene Ledenvergaderingen van de vier Regio’s van het KNZV hebben leden te kennen gegeven dat er behoefte bestaat aan een landelijke ontmoetingsdag, zoals vroeger de Bondsdag. Hoewel al jaren geleden heeft men hier nog steeds goede herinneringen aan. Het AB hoopt door het organiseren van een Inspiratiedag aan deze behoefte te kunnen voldoen.

Datum: zaterdag 11 februari 2023
Noteert u alvast de datum in uw agenda!

Locatie: Akoesticum in Ede

Voor wie?: Koorbestuurders, koorleden en mannenkoor dirigenten

Wat kunt u verwachten?

Zoals bekend werkt het Algemeen Bestuur op dit moment met het programma ‘Zingen met Perspectief’. Deze Inspiratiedag is een goede gelegenheid om u te informeren over de voortgang van dit programma en om met de resultaten van de deelplannen aan de slag te gaan. Natuurlijk zal er gelegenheid zijn om elkaar te ontmoeten en te praten over ervaringen, ideeën, leuke projecten en andere manieren om de mannenkoorzang te versterken. Er zal een gastkoor worden uitgenodigd en natuurlijk zal er gelegenheid zijn om samen te zingen.

Uitnodiging:

In de loop van dit jaar ontvangt u een uitnodiging met het programma voor deze dag. Het Algemeen Bestuur van het KNZV ziet uit naar uw deelname. Van harte aanbevolen!

Met vriendelijke groet,
Koos van Herk, secretaris KNZV
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Holland Korendag 2022

Op zaterdag 15 oktober 2022 organiseert het KNZV Vereniging Holland samen met het Edams Mannenkoor Excelsior een korendag in de Grote Kerk van Edam ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het koor. Deelname aan deze dag staat open voor alle bij het KNZV aangesloten mannenkoren in Holland. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Wel zijn kosten voor vervoer, dirigent en begeleider voor rekening van het deelnemende koor.

Er kunnen maximaal 12 koren aan deze dag deelnemen en acceptatie is in volgorde van aanmelding. Als in de loop van het jaar het maximum aantal deelnemers niet bereikt wordt zal de uitnodiging uitgebreid worden naar alle KNZV koren in Nederland.

Elk deelnemend koor treedt netto 20 minuten op waarbij de keuze van het repertoire geheel aan het koor is. Er is geen competitie aan de dag verbonden, wel zijn er deskundige juryleden aanwezig die op verzoek het optreden kunnen beoordelen en van advies voorzien.

Bij de dagindeling zal zoveel mogelijk rekening worden gehouden met door de koren opgegeven wensen.

U kunt zich inschrijven of verdere inlichting opvragen door een email te sturen aan de secretaris van KNZV Vereniging Holland (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Login Form