vrijdag 21 januari 2022
Lettergrootte

De bibliotheek is verhuisd

20191120 163919 Verhuizing BibIn drie lange dagen is de bibliotheek van het K.N.Z.V. verhuisd van Wim Bak's kelderarchief in Alphen aan den Rijn naar Zoetermeer.
Samen met 8 man van het Zoetermeers mannenkoor werden 440 verhuisdozen in elkaar gezet, de dozen met 3 bakjes uit de rekken gevuld en de dozen genummerd (gelijk aan de nummers van de muziekstukken).
Vervolgens naar boven gebracht (ketting gevormd) en ingeladen in een verhuisauto van Aad Henneken, ook koorlid van ZMK, en in Zoetermeer weer op volgorde van nummer gezet. Waarna alle stellingen afgebroken werden, waarbij veel bloed is gevloeid (in de vingers of handen gesneden), en vervolgens ook werden ingeladen. De kelder werd geveegd en dus schoon opgeleverd. Ook werden er nog een paar kasten afgebroken.

De programmatuur van de bibliotheek werd daar waar nodig aangepast en alle gebruikers van de bibliotheek hebben een bericht gemaild gekregen. Voorlopig verschijnt er na het inloggen in de bibliotheek nog een scherm met een verhuisbericht.

Koos van Herk heeft de functie van Wim Baks overgenomen.