zaterdag, augustus 24, 2019
Lettergrootte

Ontdek je stem

Handboek - met Cd - voor beginnende koorzangers

In 2012 is het handboek voor beginnende koorzangers verschenen. Het boek bevat ook een oefen Cd. Deze uitgave kwam tot stand door medewerking van de muziekadviescommissie van het KNZV.

Alle koren, aangesloten bij een van de KNZV-verenigingen, krijgen EEN gratis exemplaar.
Wilt u ( aspirant)- leden ook deelgenoot maken van dit unieke boekwerk, met de hieronder aangegeven voordelen van deze methodiek bij het instuderen van nieuwe werken, dan kunt u uw bestelling doen bij Gerard Klanderman, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Vanaf 1 januari 2012 bedragen de kosten € 19,95 per stuk.

voorpaginaONTDEK JE STEM, is met name bedoeld om de vele koren en koororganisaties die België en Nederland rijk zijn de unieke gelegenheid te bieden een wervings-campagne voor nieuwe leden te onderbouwen met een kennismakingsprogramma van circa 3 maanden.
ONTDEK JE STEM is vooral gericht op belangstellenden zonder enige muzikale vooropleiding en heeft daardoor een drempelverlagend karakter. De beide auteurs van dit handboek hebben een jarenlange succesvolle ervaring met dit introductieprogramma.
ONTDEK JE STEM is ook zeer geschikt voor muziekscholen en particuliere zangopleidingen; enerzijds als een proefperiode voor zangcursisten in spé, anderzijds als een "Op-Maat-Programma" voor zanggezelschappen. Inhoudelijk kan deze methode zowel voor individueel muziekonderwijs als groepsonderwijs gebruikt worden.

De Cd maakt het mogelijk om de stem zonder gebruik van een begeleidingsinstrument te oefenen. Alle oefeningen worden eerst voorgezongen waarna je ze zelf kan nazingen. De pianobegeleiding van de stemoefeningen is als printbare PDF op de Cd meegeleverd.

ONTDEK JE STEM is ook geschikt voor zelfstudie. Tussentijdse feedback door een vocal coach wordt niettemin aanbevolen.

Ga terug ...

Zoetermeers Mannenkoor
Mannenkoor Onskoor Sommeldijk
Haarlems Mannekoor Zang en Vriendschap
Kunst na arbeid Dordrecht
Vlaardings Mannenkoor Orpheus
Noordzeezangers Katwijk
Westfries Mannenkoor Wognum
Goudas liedertafel
Politiekoor Entre Nous
Lekkerkerks Mannenkoor zanglust